Logo2.png
BILD GALLERI FORUM
D11.png

Boghammar's Historia Orderbok Export

English / Svenska   

 

TRADITION MED ÖVER 100 ÅRS KUNNANDE

Boghammar Marin grundades som ett dotterbolag till "Gustafsson & Anderssons Varv AB", grundat 1905. Företaget är med dess 100 år ett av de äldsta fortfarande verksamma fartygsvarven i Sverige. Vi är ett familjeföretag som nu drivs av tredje och fjärde generationen Boghammar. Sedan starten har varvet varit engagerat i produtionen av fartyg/båtar av egen design där vi även har konstruerat och tillverkat våra egna marinmotorer "Bog-Marin".

Mellan 1920 och 1930 tillverkade vi en serie flygplan för svenska flygvapnet. Flygplanstillverkningen såldes sedan och blev en del i skapandet av det välkända SAAB.
Med erfarenheter från flygplansproduktionen tillverkades 1928 en av Europas första lättmetallbåtar. Lättmetallens stora potential var uppenbar, men på grund av brist på aluminium
under andra världskriget kom serieproduktion av lättmetallbåtar inte igång ordentligt förrän 1950.

 

 Personal.jpg

 baatar.jpg

 seasong.jpg

 Staff at the Boghammar yard 1912

 Ruff boats built at the yard

 The racer Sea-Song

I slutet av sextiotalet konstruerades och byggdes tre tävlingsbåtar, vilka deltog i internationella offshoretävlingar. Där vann en av båtarna bland annat VM-titeln i klassen ”Världens
snabbaste dieselbåt”. Med erfarenheter från tävlingsbåtarna lyckades varvet under 1980-talet exportera snabbgående patrullbåtar till Iran, Etiopien, Taiwan och Storbritannien.

Dessa höghastighetsbåtar med långt, smalt, specialdesignat skrov och ytvattenskärande propellrar har utmärkta sjöegenskaper med hastigheter upp till 70 knop.


Under denna tid byggde varvet även snabba, dieseldrivna båtar, lotsbåtar till Sjöfartsverket, stora passagerarfartyg till bl.a. Libyen och världens största lustjakt.

Vi har fokuserat oss mer och mer på passagerarefartyg och kommersiella yrkesbåtar såsom patrull-, polis- och lotsbåtar i storlekar upp till 40 meter. Idag arbetar vi både med nyproduktion, ombyggnader och kvalificerat underhåll. Där vi konstant utvecklar vår teknik och våra produkter.

Tre generationer Boghammar med över 1 170 tillverkade båtar har resulterat i ett begrepp inom svensk båtindustri.


Anders Boghammar, VD

Read the original brochure from 1991. The brochure is in Swedish.

pdf-small.jpg

Boghammar Marin AB.pdf

Added the 31 of January 2010

INNEHÅLL

TRADITION & KUNNANDE

Boghammar Marins ambition är att erbjuda våra kunder en total service.

BOGHAMMARS HISTORIA

BOGHAMMAR Marin grundades som ett dotterbolag till "Gustafsson & Anderssons Avrv aB", grundat 1905. Företaget är med dess 100 år ett av de äldsta fortfarande verksamma varven.

MILJÖPOLICY

Vårt ledningssystem säkerställer att vi arbetar i en god arbetsmiljö samtidigt som vi levererar hög kvalitet till våra kunder och samtidigt tar hänsyn till vår miljö för en hållbar utveckling.

KVALITETSPOLICY

Boghammar Marin AB arbetar i enlighet med ISO 9001. Detta innebär att vi i alla led strävar efter maximal kvalitet för våra kunder.

BogBat-6.png

Boghammar Marin AB | SE-181 61 Lidingö | +46 8 766 01 90 | marin@boghammar.se

VILLKOR   |   COPYRIGHT 2012, alla rättigheter förbehålles 

SITE MAP   |   SITE MAP (XML)   |   ROBOTS